Dit was voor ons de eerste keer in Rilland. Beetje bang voor het weer, maar goede voorbereidingen en water, veel water meegenomen. Komen we bij een toffe luxe locatie , het golfcentrum Reymerswael.En je mocht de auto meenemen naar de proeven, scheelt een hoop gesjauw.

Iedereen wilde op tijd beginnen, wat om 7.00 te zien was toen je kon aanmelden. H en F konden al om 7.30 beginnen. Wij starten bij g, markeren. Wat valt op: hoog gras zover wij zagen hadden veel honden moeite met een rechte lijn te lopen. Toch een 8 van Ger de Rooy en wij tevreden.

Toen ging het heel vlot van D, het konijn, naar A/B , naar kort apport uit water, allemaal tienen. Met auto naar F, verloren zoek bij Rikus , volle bak. Het was zoeken naar C, zo rustig, heerlijk tussen de bomen was het down liggen, dat maakt 50 op de C.Tot nu was het heel goed te doen ,  10.15 pas. Jammer dat er over water zoveel wachtenden stonden.

Hunter had moeite met de losliggende kiezel, was nieuw voor hem, John moest hem 2 keer inzetten. Eend was geen probleem met de goede verwaaiing. Een 8 gekregen.Wel kwamen we gebakken in het golfcenrum aan, waar de drankjes heerlijk smaakte en onze trainingmaatjes gearriveerd waren.

We mochten met 24 door naar de dirigeerproef, t.o. het voetbalveld. De stopplaats was duidelijk , bij een hoge graspol. Maar dat moest precies zijn. Na enkele correcties zat Hunter goed, dus door naar de duif, en binnen. John heel gelukkig met zijn zesje. Hij was voorlopig nog de enige en dat bleef ook zo. Eerlijk gezegd heb ik de andere niet meer zo kunnen volgen, die wolkjes die binnen komen drijven h?! Maar wel kwamen een haas en een fazant de zaak verstieren voor sommige deelnemers.

Dan komen Bert en Rikus vragen , ?Kom ,John ga je mee, naar de sleep. Was in de buurt van het verloren zoek, s?morgens. Daar aangekomen, is er een baan gemaakt door het riet waar de sleep zou beginnen. De sleep is 2 keer getrokken, omdat het zo droog was.

Het oppakken van de sleep was goed, verder zag John niets. Het wachten duurde lang tot John hoorde via de mobilifoon van Ger hoorde: ?De  hond heeft de eend opgepakt?. Hij kwam mooi over de sleep terug. Een 8.

Euforische beleving, ons eerste A diploma met 90 punten.Wat zijn we trots op onze Hunter, nooit verwacht, maar ja, je hebt een cerbel van Marianne van Soest. De prijsuitreiking, beste hond, de wisselbeker Reymerswael,  alle felicitatie?s, GEWELDIG. In een sfeer, hondenmannen en vrouwen waardig.  Ondersteunt door het Eerste Zeeuwse Jachthoorncorps.

We hebben heel veel respect voor de helpers en de keurmeesters en het secretariaat die deze warmte toch hebben moeten trotseren. En ook de organisatie mag terugkijken op een geslaagde dag, top. En vandaag, genieten, genieten en nog eens genieten van onze Hunter.

John en Mieke Gommers Halters