Zaterdag 31 augustus, vroeg op, naar Arnemuiden met Matz een labrador retriever van 3 jaar. Matz komt van de Hooydamhoeve.

Vandaag zouden we graag een A diploma willen halen. Dit wordt de tweede keer. In Rilland 2 weken terug ging het mis op de dirigeerproef maar vandaag weer een nieuwe kans.

We starten met houden aangewezen plaats en kort apport wat goed ging. Daarna los en aangelijnd volgen en uitsturen waar we de eerste waren met twee tienen. We mogen hierna naar de verloren zoek waar we zo aan de proef konden beginnen en waar Matz in no time voor me stond met het konijn.

Nu volgt de markeer wat toch altijd spannend is, maar Matz loopt in één rechte lijn onder de wind naar de kraai en apporteerde deze perfect. We gaan naar over water waar de eend met één commando binnen komt. Er rest ons apport uit diep water wat zonder problemen verliep. De B was binnen met 80 punten, een mooie start voor het middagprogramma. We mogen als vijfde van start. Ik wist de duiven goed te liggen. We gaan eerst voor de verste, deze komt makkelijk binnen, ook de tweede duif levert geen probleem.

Er rest ons de sleep. De keurmeester vertelt waar de sleep begint. Ik stuur Matz onder de wind naar de start van de sleep en hij pakt deze zelfstandig op waarna hij vlot binnenkomt. Nu afwachten wat de keurmeesters er van vinden.

Bij de diploma uitreiking blijken we te hebben gewonnen met 98 punten in de A.
Wat een prachtige dag in een gemoedelijke sfeer. Daar wil ik de organisatie de keurmeesters en helpers voor bedanken.

En zeker al mijn trainings vrienden en Multidog waar ik al jaren train.

Met vriendelijke groet,
Hans Huissoon