Verslag SJP Arnemuiden 2018

Voor mij is Arnemuiden een thuis wedstrijd, dus deze keer niet vroeg van huis. Het was gelukkig niet zo warm ,maar wel een stevige wind, dus voor de honden wel gunstig. Jammer dat er deze dag niet meer inschrijvingen waren maar daar kan je ook niets aan doen. Eerst even aanmelden, dan naar de dierenarts en vervolgens om de eend. En dan kunnen de proeven beginnen.

We moesten eerst naar proef H bij J.Antonissen in Zeeland een bekende keurmeester voor over water. Dat ging voortreffelijk dus op naar de volgende proef C en D. Konijn ging prima maar houden van de aangewezen plaats was minder, hij ging zitten, ging staan en later toch maar weer liggen. Gelukkig wel op dezelfde plaats dus nog een voldoende.

Op naar proef E geen probleem behalve zittend afgeven. Het ging allemaal heel vlot, we moesten nergens lang wachten. Proef F ging weer heel goed. A en B ook prima. Nu nog alleen proef G.

Hier weet je het maar nooit maar ook dit ging goed. Dus we hadden een B diploma met 75 punten. Er waren 16 honden die op mochten voor de dirigeer. Met de sterke wind viel dat niet altijd mee omdat veel honden zich lieten afzakken en dan weer tegen de wind in gedirigeerd moesten worden. Slechts 4 honden slaagden erin de duif op een correcte manier binnen te brengen. Ik mocht ook verder naar de sleep.

Het water was ongeveer 80 meter breed en de eerste 20 meter konden de honden min of meer lopen en daarna zwemmen. De eerste hond ging jammer genoeg niet over, zeker ook omdat die heel mooi dirigeerwerk had laten zien. Toen mijn hond over moest had ik de pech dat er net een kano met 6 oersnen aan de overkant langs kwam en vlak voor de hond stil kwam te liggen. Mijn hond durfde er niet langs en kwam 15 meter terug. In middels ging de kano verder en kon ik hem weer terug sturen. Hij pakte de sleep onmiddellijk op en dan is het wachten tot hij terug komt.

Dan lijkt altijd lang te duren Superblij ben je dan als je hem weer aan de overkant ziet met de eend in zijn bek. Dan is het nog even afwachten of alles goed is gegaan op de sleep. Gelukkig was dat ook allemaal goed ,ook bij de andere honden. Dat resulteerde in 3 A diploma’s. Ik zelf was 2e maar eerste van Zeeland met 90 punten.

Mijn 3e A dit seizoen, dus we gaan het nu op de MAPs proberen. Verder wil ik de keurmeesters, de helpers en alle mensen die deze dag mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken voor hum inzet en tijd hieraan besteed.

Rinus Klippel