Op zaterdag 7 september was onze aftrap van het MAP seizoen in Baarn met een  prachtig resultaat, 2de plaats. Twee dagen later, maandag 9 september in alle vroegte samen met mijn vriendin en onze twee honden op pad naar de Map in Arnemuiden. Zonder verwachtingen met twee maps zo dicht op elkaar.

Na een prettige ontvangst door de organisatie reden we naar de proeven. Op deze MAP draaide het duidelijk om zelfstandig oplosbaar vermogen van de hond. Er waren markeren op schot, zelfstandig zoeken, lijnen in de bieten en onder andere gebruik van een jachthut, allen eerlijke mooie proeven.

Op de A1 proef, waterwild, werd het inzicht van de hond en uit zicht werken flink op de proef gesteld. Op het eind van de sleep was er voor de hond een markeer van eend op het water. Dit viel buiten het zicht van de voorjager. Het was aan de hond om hem goed te markeren. Vanaf de inzetplek leek het voor de honden het meest logisch om een rechte lijn via het water te nemen. Echter dat was niet mogelijk vanwege de aanlegplaatsen voor boten. Dit was voor veel honden een breinbreker om alsnog de weg via de sleep terug te nemen naar de eend. Mooi om te zien dat mijn hond James het snapte en de goede route naar de eend pakte. Ook de overige proeven verliepen goed en ik was zeer tevreden over het stabiele werken van James.

Na een gezellige nazit en napraten met de overige deelnemers kwam de diploma uitreiking. Trots op mijn vriendin die vierde blijkt te zijn geworden. En dan is het een overdonderende ervaring als je naam als aller laatste genoemd wordt, we hebben de eerste prijs gewonnen!

Binnen 3 dagen twee prachtige MAP A diploma’s en dan komt ineens ook een mogelijke deelname aan de Nimrod in beeld. Een heel bijzondere dag in Arnemuiden! Dank aan organisatie, keurmeesters, helpers , vrijwilligers en mede deelnemers, het was een prachtige goed georganiseerde mooie MAP!