Van de voorzitter

Bij de Jagersvereniging is landelijk veel veranderd. Er zijn nieuwe statuten aangenomen en daardoor is de functie van jachthondencommissaris officieel vervallen. In Zeeland functioneerde het bestuurlijke model van de ?ZJC naar tevredenheid en deze vorm wordt gecontinueerd.

Met ingang van 1 januari heeft Monique de Morree haar functie als secretaresse van de ZJC neergelegd. Jammer want wij hebben Monique als een hondenvrouw in hart en nieren ervaren. Hartelijk dank voor je inzet en succes met het invullen van je vrijgevallen vrije tijd. Bij een vertrek hoort een opvolging. In Valerie Peeters heeft de Cie. een goede opvolging gevonden.

De activiteiten in 2015 liggen weer al enige tijd achter ons. We mogen terugzien op een mooi jachthondenjaar. De opleidingen op Schouwen-Duiveland, Tholen, Midden Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen hadden geen gebrek aan belangstelling. Helaas heeft Jarina Kisjes besloten haar opleiding activiteiten voor de Jagersvereniging te stoppen. Jarina heeft in de omgeving van Hulst vele jagers door haar instructie, aan een goede jachthond geholpen. We zijn dus op zoek naar een nieuwe instructeur in Zeeuws Vlaanderen. Hebt u belangstelling of weet u iemand voor deze functie, laat het ons weten.

Het landelijk bekende evenement, de Zeeuwse Jachthondendag, is in 2015 helaas niet doorgaan. De voorspelde temperatuur tot 36o C. heeft ons doen besluiten de dag te annuleren. Jammer van de voorbereiding en voor de deelnemers, die het niveau van hun hond hadden willen testen. Dit jaar is dit evenement weer achter de rug. Bij prachtig hondenweer hebben 85 deelnemers de proeven afgelegd. Hilde van Hoften heeft, als nieuwe assistente van Cora van der Weele, de vuurdoop van het voeren van de administratie succesvol doorstaan.

De Standaard Jachthonden Proef, ja u leest het goed, de nieuwe naam voor de KNJV Proef, te Rilland is de traditionele aftrap van het seizoen. Gezien het aantal inschrijvingen besloten we de proef uit te breiden van 80 naar 100 deelnemers en die van Lewedorp naar 95. Achteraf organisatorisch geen enkel probleem.? De MAP te Midden Zeeland en Kruiningen waren als vanouds.

De ZJC was in 2015 weer aan de beurt de Provinciale Jachthonden Proef te organiseren. Deze keer was de locatie het recreatiegebied Den Inkel te Kruiningen. De proeven waren prachtig uitgezet, moeilijk maar haalbaar. Helaas hadden we maar ??n Zeeuw met een diploma. Er is dus nog werk aan de winkel bij de instructiegroepen. In 2016 wordt de PJP georganiseerd door Brabant op het fort Sabina Henrica. Het aantal inschrijvingen is uitgebreid naar 40, omdat ook Limburgse combinaties kunnen inschrijven.

?Terugkiekend? wil ik Cora van der Weele, als evenementen co?rdinator en haar team bedanken voor hun inzet.

Ik wens de deelnemers een goed en sportief seizoen.